Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Dopravce Enjoy Europe vstoupí do IDOL

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 10. 12. 2021 14:16
  • Doprava

Sdílet článek

Dopravce Enjoy Europe, který provozuje dálkové komerční linky, vstoupí od neděle 12. prosince do integrovaného dopravního systému IDOL. Od ledna pak připravuje mezinárodní linku do polské Karpacze.

Linka 190, kterou bude provozovat právě Enjoy Europe, spojí Prahu, Turnov, Jablonec nad Nisou a Bedřichov. Mezi Prahou a Jabloncem nad Nisou bude doplňovat páteřní dálkovou linku číslo 900 (BusLine LK) a pojede celkem 4x v pracovní den, resp. 3x o víkendu – z toho vždy dva páry spojů pojedou až na Bedřichov. „Ve spojení z Prahy na Bedřichov vidíme velký potenciál. Linku jsme zavedli již na jaře roku 2021 a svoje cestující si nalezla,“ říká Jan Veselý ze společnosti Enjoy Europe.

Integrace do IDOL znamená, že cestující mohou na lince (po území Libereckého kraje) využít čipovou kartu Opuscard nebo nově mobilní aplikaci Idolka. „Jsme rádi, že jsme nalezli shodu na doplnění časových poloh linky 190 s linkou 900 a že můžeme dopravce přivítat také v integrovaném dopravním systému IDOL,“ uvádí Otto Pospíšil za společnost KORID LK.

Současně dopravce připravuje novou mezinárodní linku č. 905, která bude v provozu o víkendu a spojí Prahu, Jablonec nad Nisou a Harrachov s polskými městy Szklarska Póreba a Karpacz. Zahájení provozu je plánováno na 1. ledna 2022. Linky vyjede v 6:45 a pojede přes Turnov (7:35), Jablonec nad Nisou (8:10), Tanvald (8:30), Harrachov (9:00). Do Karpacze přijede v 10:10. Zpět vyjede v 17:30.

„Na obě linky budou nasazena komfortní dálková vozidla se zavazadlovým prostorem a WC. K dispozici budou mít cestující také 230V zásuvky či USB porty. Samozřejmostí je bezplatné Wi-Fi připojení,“ upřesnil Veselý. V letní sezóně bude možná také přeprava jízdních kol.

Sdílet článek

Zpět

Další aktuality

Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky