Zdá se, že používáte prohlížeč, který nepodporuje dnešní standard pro zobrazování obsahu na webu. To může způsobit, že některé části webu nemusí fungovat správně. Doporučujeme Vám prohlížeč aktualizovat nebo si stáhnout takový, který současné standardy splňuje.

Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte web Libereckého kraje. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přeskočit navigaci a přesunout k obsahu Přeskočit obsah stránky a přesunout k patičce

Od neděle 12. června se mění jízdní řády na vybraných linkách v Libereckém kraji

Mgr. Filip Trdla

tiskový mluvčí kraje a krajského úřadu

  • 08. 06. 2022 15:47
  • Doprava
  • Rozvoj

Sdílet článek

Od neděle 12. června vejdou v platnost změny jízdních řádů na vybraných linkách v Libereckém kraji. Co tyto změny přinesou cestujícím a kde je lze najít přehled změn?

Změny v průběhu platnosti jízdního řádu bývají využívány zejména ke korekcím a zapracování urgentních připomínek z řad cestujících. Nejinak je tomu v tomto případě. „Počet změn v Libereckém kraji není velký. Pouze v oblasti Českolipska se mění drobně jízdní řád více linek najednou. Rozhodli jsme se k tomuto kroku po důkladném několikaměsíčním vyhodnocování provozu a reagujeme také na připomínky cestujících,“ vysvětluje Jan Sviták, statutární náměstek hejtmana pověřený řízením resortu dopravy.

K jakým změnám tedy dojde?

  • V oblasti Českolipska se mění jízdní řád na 14 autobusových linkách. Zpravidla jde o posuny spojů v řádu několika minut. Upravuje se také jízdní řád linky 400 do/z Prahy.
  • V oblasti Liberecka se mění jízdní řád 6 autobusových linek. Po téměř 12 letech bude omezen provoz do polské Sieniawky linkou 689 z důvodu dlouhodobého nevyužití.
  • Na Jablonecku se mění 6 autobusových linek a jedná se o drobné úpravy s cílem stabilizovat návaznosti na jiné linky.
  • V oblasti Semilska se mění jízdní řád na dvou železničních tratích ve spolupráci s Královéhradeckým krajem. V ranních hodinách bude doprava z Lomnice nad Popelkou do Staré Paky zajištěna vždy vlakem. Dochází tak k nahrazení jednoho páru autobusové linky 534. Naopak mezi Jičínem a Turnovem ve večerních hodinách bude sezónní vlak veden pouze o víkendu. Další změny se pak týkají 5 autobusových linek.

„Změnami chceme usnadnit zejména dopravu do a ze zaměstnání. V případě změn na lince 400 je pak cílem její stabilizace a minimalizace zpoždění,“ upřesňuje Otto Pospíšil, jednatel KORID LK.

 

Závěrem informujeme, že i nadále je možné zasílat připomínky k jízdním řádům na adresu info@korid.cz nebo prostřednictvím webového formuláře na webu www.iidol.cz. Nejbližší celostátní termíny změn jízdních řádů jsou 28. srpna a 11. prosince.

Sdílet článek

Zpět
Přeskočit patičku a přesunout na konec stránky Zpět na začátek stránky